Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Nokia: τέλος η κατασκευή κινητών τηλεφώνων


Η Nokia ήταν για πολλά χρόνια ο ηγέτης των συσκευών της κινητής τηλεφωνίας. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε το Nokia 3310 με τα snake και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Ή ποιος δεν θυμάται το Nokia 8110 που εντυπωσίασε τους πάντες στην ταινία The Matrix (1999).

Ε, λοιπόν τέλος. Ο CEO της Nokia, Rajeev Suri με πρόσφατη ανακοίνωση του γνωστοποίησε κάτι που φαινόταν να έρχεται εδώ και καιρό. Η Nokia δεν θα ασχοληθεί ξανά με την κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Τα τελευταία χρόνια η Apple και τα κινητά Android έχουν κυριαρχήσει στην αγορά. Η Nokia δεν μπήκε στο χορό των android κινητών και συνέχισε να υποστηρίζει το Symbian. Έτσι, αφού πλέον δεν είναι ο βασιλιάς των συσκευών κινητής τηλεφωνίας αποχωρεί. Αυτό που μπορεί να δούμε στο μέλλον είναι κινητά με το λογότυπο της Nokia τα οποία όμως δεν θα έχουν κατασκευαστεί από αυτή αφού ο κύριος Suri επεσήμανε πως η Nokia θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στην αδειοδότηση του ονόματος Nokia.

Δεν νομίζω πως αυτή η είδηση είναι από θα αλλάξει κάτι στο χάρτη των κινητών τηλεφώνων αφού λίγο πολύ κανένας δεν έπαιρνε στα σοβαρά τα τελευταία χρόνια τα κινητά της Nokia, όχι εξαιτίας της ποιότητας τους (αυτό δεν άλλαξε στη Nokia) όσο στο ότι ο ανταγωνισμός ήταν καλύτερος.

Πηγή: http://www.insomnia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου