Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Good Old Gaming τώρα και στο Linux


Το GOG (Good Old Gaming) είναι ένα site που με σχετικά λίγα λεφτά μπορείς να βρεις παλιά καλά παιχνίδια για το PC. Όσοι μεγαλώσαμε με παιχνίδια όπως Tomb Raider, Icewind Dale, Baldur's Gate κ.λ.π. έχουμε ήδη εκτιμήσει την υπηρεσία αυτή γιατί όλα τα παιχνίδια έχουν 3 βασικά χαρακτηριστικά. Προφανώς το πρώτο είναι η παλαιότητα, κλασσικότητα και νοσταλγία των τίτλων που προσφέρει. Το δεύτερο είναι πως ό,τι παιχνίδι κατεβάσεις έχει βελτιστοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να παίζει σε σύγχρονα συστήματα (χρήση DOSbox για παράδειγμα). Τέλος, τα παιχνίδια δεν έχουν κανένα κλείδωμα. Είναι DRM free.

Τώρα σε αυτό το τρίπτυχο της επιτυχίας θα προστεθεί και μια τέταρτη παράμετρος. Παλιά παιχνίδια θα παίζουν και σε Linux. Συγκεκριμένα οι χρήστες Ubuntu και Mint θα μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Βέβαια πιστεύω σύντομα θα βρεθούν τρόποι να έχεις το παιχνίδι και σε άλλες εκδόσεις Linux.

Η κίνηση αυτή της GOG νομίζω πως είναι απόλυτα φυσιολογική. Ποιο παιχνίδι θα έπαιζε ένας Linux User; Το νέο Call of Duty ή το παλιό καλό Quake. Το The last of us ή κάποιο παιχνίδι από την σειρά Larry Laffer. Έχει γίνει προφανές σε αυτές τις υπηρεσίες (όπως και στο Steam της Valve) πως το Linux έχει gamers. Φυσικά οι gamers εκεί δεν είναι αμούστακα 14 άχρονα παιδάκια που περιμένουν με αγωνία το ολοκαίνουριο παιχνίδι Call of Duty που κατά 99,9% είναι ίδιο με το αμέσως προηγούμενο. Οι περισσότεροι Linux Users είναι "παλιές καραβάνες" που στο μικράτα τους έπαιζαν Icewind Dale, Monkey Island και Tomb Raider.

Σίγουρα με αυτή τη κίνηση η GOG θα βγάλει ακόμα περισσότερα χρήματα αλλά και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να γίνει mainstream το Linux.

Πηγή:
http://www.gamebreaker.tv/
http://www.gamesindustry.biz/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου