Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Το μέλλον των Desktops


Το 2008 η Microsoft είχε παρουσιάσει το Surface, ένα...interactive τραπέζι που είχε πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί σε καφετέριες για entertainment. Η τεχνολογία όμως προχωράει και όσο προχωράει γίνεται όλο και περισσότερο "τροφή" για τις μάζες. Έτσι λοιπόν είναι μεγάλη η πιθανότητα στο μέλλον να έχουμε στο σπίτι μας έναν προσωπικό υπολογιστή...σαν το Surface.


Όλα τα χρησιμοποιούμε σαν να είναι ένα κομμάτι χαρτί. Μπορούμε με το χέρι μας, όπως σε μια touchscreen, να μεταφέρουμε μια εφαρμογή από την μια μεριά στην άλλη για να ανοίξουμε μια άλλη, να την χειριστούμε και να γίνουμε παραγωγική ή να διασκεδάσουμε.

Φυσικά όλες οι εφαρμογές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που θα λειτουργούσαν με μια touchscreen και έτσι οι χρήστες δεν έχουν να μάθουν κάτι νέο και δύσκολο στο χειρισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να μεταφέρεις μια εφαρμογή από την μικρή σου οθόνη, στο τραπέζι / γραφείο σου και από εκεί σε ένα video wall.

Βέβαια αν είσαι old school ή είσαι ευγενικός και δεν θες να δείχνεις με το δάχτυλο σου τότε μπορείς οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσεις να πάρεις το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σου και σαν cowboy να χαλιναγωγήσεις το θηρίο.

Το όλο εγχείρημα τρέχει σε Linux και ίσως αυτό να δώσει μεγαλύτερη ώθηση αφού μια τέτοια συσκευή θα κοστίζει σίγουρα λιγότερα απ' ότι αν έτρεχε Windows ή Mac.

Μερικές φορές νομίζεις πως βλέπεις το CSI. Το μέλλον των σειρών επιστημονικής φαντασίας έρχεται...αν το αφήσουν οι τιμές φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου