Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Ψηφιακό σήμα...καμπάνα

Η τηλεόραση στο σπίτι μου, εδώ και αρκετά χρόνια, ανοίγει μόνο όταν παίζει μπάσκετ η εθνική Ελλάδας ή αν υπάρχει κάποιος σημαντικός μπασκετικός αγώνας που καλύπτεται από κάποιο κανάλι.
Να πω επίσης πως λόγο της...περιοχής που μένω (βουνά γύρω γύρω) δεν είχε έρθει το ψηφιακό σήμα σε μας αλλά ακόμα και το αναλογικό είχε τα προβλήματα του. Έτσι λοιπόν ήταν φυσικό να μην πάρω χαμπάρι την αλλαγή που έγινε στο σήμα σε το MPEG4. Το πήρα χαμπάρι από τον μεγάλο χαμό που γινόταν στο Πλαίσιο την Παρασκευή το πρωί.

Όταν λοιπόν γύρισα σπίτι το απόγευμα έπρεπε να ρυθμίσω την τηλεόραση της μαμάς Κουλέρη και τελικά κατέληξα με έναν αποκωδικοποιητή στα χέρια. Είπα λοιπόν να το δοκιμάσω...Και πραγματικά θαμπώθηκα από το κρυστάλλινο σήμα. Ποτέ στην περιοχή που μένω δεν είχαμε τόσο καλό σήμα. Επιτέλους θα μπορώ να δω έναν αγώνα μπάσκετ χωρίς να πρέπει να σηκωθώ 666 φορές για να προσαρμόσω την κεραία. Το αστείο βέβαια είναι πως για να μπορέσω να πιάσω σωστά τα κανάλια έπρεπε να αλλάξω την...διακόσμηση του σπιτιού ώστε να βρω μέρος να αφήσω την κεραία στο σωστό σημείο.

Επιπρόσθετα, σε όλο αυτό το πανηγύρι της αλλαγής του σήματος, πιάνουμε επιτέλους περισσότερα από 7 κανάλια. Έτσι λοιπόν θα μπορώ να βλέπω παιδικά στο Nickelodeon το πρωί (ναι βλέπω ακόμα παιδικά...αν μπορώ στα 32 μου να βλέπω ακόμα μπάσκετ γιατί να μην μπορώ να βλέπω παιδικά;) και αγώνες μπάσκετ στο Nsports.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου