Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Batman: Assault on Arkham


Από το 2009 το άσυλο Arkham είναι γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δεν διαβάζουν τα comix του Batman. Αρκεί φυσικά να παίζουν video games. Το Batman: Arkahm Asylum ήταν το πρώτο video game που μας παρουσίασε της υψίστης ασφαλείας φυλακές  της Gotham City. Η σειρά αυτή των video games έχει μεγάλη επιτυχία και εξαιτίας των άρτιων video games που μας έχει δώσει μέχρι τώρα αλλά και για την τεχνοτροπία που έχει χρησιμοποιήσει.

Το Batman: Assault on Arkahm είναι μια animated ταινία που βασίζεται σε αυτή τη σειρά.

Σενάριο: Η Amanda Waller σχηματίζει την Suicide Squad με σκοπό να μπει στο Arkham Asylum και να εκμαιεύσει απόρρητες πληροφορίες από τον Riddler.

Χαρακτήρες: Αν και είμαι fan του Batman για πολλά χρόνια τους περισσότερους δεν τους ήξερα. Δεν είχα ξανακούσει για τον King Shark, KGBeast (...αλήθεια τώρα το σκέφτηκαν αρκετή ώρα για να τον ονομάσουν έτσι) ή την Killer Frost. Προφανώς προσπάθησαν να πιάσουν τους πιο hardcore αναγνώστες με την προσθήκη κακοποιών που έχουν ξεχαστεί ή δεν τους ξέρει ο κόσμος. Όλοι τους βέβαια ήταν αδιάφοροι. Δεν με συγκίνησε κανένας, δεν με ενδιέφερε κανένας παρά μόνο αυτούς που ήξερα ήδη.

Ρομάντζα από το πουθενά, αντιπαλότητες μέσα στην Suicide Squad που δεν ξέρεις τι τις έχει προκαλέσει και άλλα παρόμοια τους περισσότερους φαντάζομαι θα αφήσουν αδιάφορους.

Σκίτσο / Animation: Το animation είναι το τυπικό που βλέπουμε τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Φυσικά η τεχνολογία βοηθάει πολύ. Τα σκίτσα προφανώς προφανώς παραπέμπουν στη σειρά των παιχνιδιών με ίσως κορυφαία σκηνή την εμφάνιση της Poison Ivy που με έκανε να νομίζω πως παίζω το παιχνίδι παρά το ότι βλέπω κάποια ταινία.

Φωνές:...ένα όνομα θα πω μόνο. Kevin Conroy. Ο άνθρωπος που δίνει την φωνή του στις περισσότερες animated εκδοχές του Batman από το 1992 και μετά. Η μπάσα φωνή του είναι το μόνο που μένει μετά από την ταινία. Εδώ να πω πως η φωνή του Conroy από το 1992 μέχρι σήμερα έχει γίνει πιο μπάσα...τώρα ή καπνίζει  8 πακέτα τσιγάρα την ημέρα ή πέφτει λίγη επεξεργασία στον ήχο.

Τελευταίες σκέψεις: Εντάξει, η ταινία ήταν ένας γρήγορος τρόπος να αρπάξουν μερικά δολάρια παραπάνω επωφελούμενοι την μεγάλη επιτυχία της σειράς Batman: Arkham. Η ταινία είναι τόσο βαρετή που την πρώτη φορά που προσπάθησα να την δω με πήρε ο ύπνος (εντάξει ίσως να βοήθησε και το μεσημεριανό φαγητό σε αυτό). Εκτός ορισμένων σκηνών δεν με ενθουσίασε, δεν με έκανε να γελάσω και δεν μου έδωσε αρκετό...Batman. Ναι, ο Batman (αν και το όνομα του υπάρχει στον τίτλο) εμφανίζεται λίγο. Θυμίζει την περίπτωση με το το poster από το Red Sonja που βλέπεις τον Arnold Schwarzenegger αλλά στην ταινία εμφανίζεται μόλις για μερικές σκηνές.

Ενώ λοιπόν είναι βαρετή η ταινία καλό θα είναι να μην την δουν παιδάκια μικρής ηλικίας. Έχει υπονοούμενα για σεξ, σκηνές σεξ (καλά όχι σε επίπεδο Basic Instict αλλά δεν είναι για animation τέτοιου τύπου) και αίμα.  Καλό βέβαια θα ήταν να μην την δει κανένας αφού είναι η χειρότερη ταινία Batman που έχω δει τα τελευταία χρόνια animated και μη. Απορώ ποιοι ψηφίσαν στο IMDB τόσο μεγάλη βαθμολογία ώστε να φτάσει το 7,4 / 10.

Φυσικά ακολουθεί trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου