Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα


Πριν μερικούς μήνες είχα αγοράσει από την comicdom con 2014 το κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια "Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα" στο οποίο βασίστηκε και η ταινία "Αδάμαστος". Ήθελα για καιρό να το διαβάσω όμως άλλα μικρά βιβλιαράκια έμπαιναν στη μέση. Μέχρι που πριν λίγες μέρες το ξεκίνησα και προχθές το ολοκλήρωσα.

Καταρχήν το σχέδιο είναι απίθανο. Δεν είναι μόνο οι λεπτομέρειες των χαρακτήρων που με ενθουσίασαν αλλά και τα geeky jokes που είχε εδώ κι εκεί. Παράδειγμα όταν μια ομάδα κακών επιτίθεται σε έναν ήρωα μπορεί ανάμεσα στους κακούς να δεις τον Lion-o ή τον He-Man.

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεγμένη όμως ακόμα και έτσι έναν λάτρη των fantasy κόσμων δεν θα τον αφήσει ανικανοποίητο. Σεξ, βία, μαγεία και εκδίκηση θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το σύνολο του σεναρίου.

Χωρίς να θέλω να spoil-άρω για όποιον ενδιαφέρεται να το διαβάσει παραθέτω μια περίληψη της ιστορίας:
Ο ημίθεος Ντράγκαρορθ έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Έσω-Θάλασσας, προσαρτώντας τα έθνη της στην "Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα" και κυβερνά με σιδερένια πυγμή για τρεις σχεδόν αιώνες, σωτήρας και τύραννος μαζί.Κανείς και τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να του αντισταθεί. Κι ενώ ο γιος του συνωμοτεί εναντίον του, επτά ήρωες, από επτά διαφορετικές φυλές, γράφουν τη δική τους ιστορία στο τελευταίο κεφάλαιο ενός μύθου, γνωστού ως "ο Γόνος του Δράκοντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου