Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Κοπέλα παρατάει το κολέγιο εξ' αιτίας του Ubuntu


Sripta manent, ιδίως όταν τα γραπτά είναι 25 εικόνες το δευτερόλεπτο και σε μορφή flash video, φυλαγμένα σε servers μιας υπηρεσίας όπως το YouTube. Έτσι εχθές ενώ έκανα το συνηθισμένο μου περίπατο στις λεωφόρους της πληροφορίας (...όπως ονόμαζαν κάποιοι "ποιητές" το internet κάποτε) ξέθαψα ένα αρκετά παλιό video.

Μια κοπέλα στην μακρινή Αμερική και στο ακόμα πιο μακρινό 2009 θέλησε να συνεχίσει τις σπουδές της. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει ένα νέο laptop για να την βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα της. Η κοπέλα λοιπόν, που ήταν μεγαλωμένη με γαλλικά, πιάνο και...παράθυρα, αγόρασε κατά λάθος ένα laptop με προεγκατεστημένη την περίφημη διανομή Ubuntu.

Μεγαλωμένη λοιπόν αυτή η κοπέλα με μέλι και γάλα τα βρήκε σκούρα στα σκοτεινά και γεμάτα με δωρεάν και εύχρηστα προγράμματα σοκάκια του Ubuntu. Είδε και απόειδε η κοπέλα και είπε να πάει:
a. στον τεχνικό της γειτονιάς της
b. σε κάποιον γκόμενο που της την πέφτει και ξέρει από Linux
c. στα κανάλια και να πει διάφορες ανοησίες για ένα λειτουργικό που της προσφέρθηκε δωρεάν.

Ναι, φυσικά είναι το c. Πήγε σε μια εκπομπή ενός τοπικού καναλιού, με την generic ονομασία 27 News (δηλαδή τι εννοούν; 24 ώρες 7 ημέρες άρα 27;) και έκανε τα παραπονά της. Είπε πως δεν μπορεί να προχωρήσει τις σπουδές της γιατί...δεν είχε PC.

Το Ubuntu λοιπόν που η Dell της έφερε έξω από την πόρτα της είχε, δωρεάν σουίτα γραφείου, δωρεάν browser, δωρεάν μια ανεξάντλητη αποθήκη με εκπαιδευτικό software και φυσικά έτοιμους drivers για όλες τις συσκευές που είχε πάνω του. Δεν είναι σαν να λέμε ότι έκανε την εγκατάσταση του Ubuntu σε ένα laptop της σειράς και δεν μπορούσε να βρει drivers. Ήταν όλα εκεί, έτοιμα και την περιμένανε.

Φυσικά έφαγε κράξιμο από όλη την κοινότητα του Linux και του ανοιχτού λογισμικού. Εντάξει, μπορώ να καταλάβω πως δεν έχει σχετικές γνώσεις πληροφορικής. Μπορώ να καταλάβω πως είναι φυσική ξανθιά. Αλλά να παρατήσει τις σπουδές της επειδή δεν είχε windows το laptop. Και όλα αυτά ενώ και το κέντρο που θα συνέχιζε τις σπουδές της την διαβεβαίωναν πως μπορεί να συνεχίσει με Linux αλλά και η Verizon θα της προσέφερε tech support.

Τέλος πάντων δείτε το video γιατί ως καλός χριστιανός θα κατεβάσω πολλά καντήλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου