Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Η καλύτερη πεντάδα του NBA στα '90s


Πριν από μερικά posts είχα γράψει ποια είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος για την δεκαετία του '90. Για να κρατήσω λοιπόν τις ισορροπίες θα κάνω το ίδιο για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα διαβάσετε ποια είναι η καλύτερη πεντάδα του NBA των '90s.

Point Guard: John Stockton

O John Stockton ήταν ένας από τους πιο οργανωτικούς guard στο NBA. Είχε τρομερές αμυντικές ικανότητες και μπορούσε να περάσει ασίστ ακόμα και από κεφάλι καρφίτσας. Μέλος της Ονειρικής Ομάδας της Βαρκελώνης, δύο φορές παρ'ολίγον πρωταθλητής με τους Utah Jazz και πρώτος στις ασίστ στο NBA. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος άλλος point guard να τον ανταγωνιστή σε αυτή τη θέση την δεκαετία του 90.
Shooting Guard: Michael Jordan

Κουίζ: Βάζει 40άρες για την πλάκα του, μπορεί να μοιράσει ασίστ όποτε θέλει, μπορεί να μαζέψει ριμπάουντ, να παίξει σκυλίσια άμυνα, να κερδίσει παιχνίδι στη λήξη, να πάρει 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια και να ανεβάσει την απόδοση των συμπαικτών του. Φυσικά είναι ο Michael Jordan και δεν θα μπορούσε να πάρει κανένας άλλος την θέση αυτή. Μέλος και αυτός της Ονειρικής Ομάδας της Βαρκελώνης. Η τροπαιοθήκη του έχει τα πάντα. Θεωρείτε, όχι άδικα, ο κορυφαίος παίχτης όλων των εποχών.Small Forward: Scottie Pippen

Ο Michael Jordan για πολλά χρόνια πάλευε να κατακτήσει έναν τίτλο στο NBA όμως ήταν μόνος απέναντι όλων. Όταν το 1987 πήγε στους Bulls ο Scottie Pippen, ο Jordan βρήκε το alter ego του. Όταν δεν σκόραρε ο Jordan έπαιζε βιολί ο Pippen. Μεγάλος αμυντικός και φυσικά μέλος της Dream Team. Το μόνο αρνητικό του Pippen ήταν πως προσπάθησε πάρα πολύ να "απογαλακτιστεί" από τον Jordan αφού οι κακές γλώσσες έλεγαν πως έγινε 6 φορές πρωταθλητής γιατί υπήρχε ο Jordan στην ομάδα των Bulls.Power Forward: Karl Malone

Αν στη θέση ένα βάλουμε τον John Stockton τότε αναπόφευκτα θα πρέπει στη θέση τέσσερα να βάλουμε τον Karl Malone. Ο συνδυασμός του Stockton με τον Malone τρομοκρατούσε τα γήπεδα του NBA για πάρα πολλά χρόνια. Μεγάλος σκόρερ, αμυντικός, ριμπάουτερ και...body builder. Ο Malone είχε κορμί body builder και θηριώδη δύναμη. Όποιος έπαιζε εναντίων των Jazz στη θέση τέσσερα περνούσε δύσκολο βράδυ.

Center: Hakeem Olajuwon

Ο Akeem των πρώτων χρόνων του στο NBA που έγινε Hakeem έφτασε στα γήπεδα του NBA από τη Νιγηρία την ίδια χρονιά με τον Jordan (1984). Μάλιστα η μοίρα του έδωσε δύο πρωταθλήματα την περίοδο που ο Jordan βροντοκόπαγε το μπαστούνι του baseball δεξιά και αριστερά. Μεγάλος center, με απίστευτη τεχνική και ευκινησία που έκανε τον Saq να χάσει την πρώτη του προσπάθεια να γίνει πρωταθλητής NBA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου