Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Bandidas


Τρεις είναι, κατά την γνώμη μου, οι ομορφότερες και διασημότερες γυναίκες στο κόσμο αυτή τη στιγμή. Η Ιταλίδα Monica Belluci, η Ισπανίδα Penelope Cruz και η Μεξικανή με πατέρα από το Λίβανο και μητέρα από την Ισπανία Salma Hayek. Έτσι λοιπόν προσπαθώντας να βρω μια ταινιούλα να δω να περάσει το ζεστό εκλογικό μεσημέρι μου λίγο πιο χαλαρωτικά έπεσε στο μάτι μου μια ταινία με τίτλο "Bandidas" με πρωταγωνίστριες την Salma και την Penelope.

Η ιστορία της ταινίας έχει να κάνει με δύο γυναίκες οι οποίες θέλοντας να οδηγήσουν τους Μεξικάνους στην επανάσταση και να μην αφήσουν τους Αμερικάνους να τους πάρουν την περιουσία διαπράττουν μια σειρά από ληστείες. Οι δύο αυτές γυναίκες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Cruz είναι η τυπική χωριατοπούλα με αγορίστικη συμπεριφορά ενώ η Hayek η χειραφετημένη και σπουδασμένη στην Ευρώπη πλούσια που αλλάζει τη ζωή της όταν ο "κακός" της ταινίας σκοτώνει τον πατέρα της.

Το σενάριο ήθελε δουλειά. Είμαι σίγουρος πως στα χέρια του Tarantino ή ακόμα καλύτερα του Rodrigez θα έλαμπε. Τεμπέλικη δουλειά σε αυτόν τον τομέα αφού οι παραγωγοί της ταινίας εφησυχάστηκαν στις δύο πρωταγωνίστριες και παραμέλησαν το σενάριο.

Τον ίδιο εφησυχασμό είχε και ο σκηνοθέτης. Σε ελάχιστες σκηνές με ικανοποίησε. Και πάλι αν το είχε αναλάβει το project ο Rodrigez θα έκανε καλύτερη δουλειά. Σε ένα glorified western όπως προσπαθεί να είναι αυτή η ταινία θα ταίριαζε τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές shootout.

Τώρα στα δύο αστέρια της ταινίας. Λοιπόν, αυτές οι δύο δεν κολλάνε με τίποτα στην οθόνη. Δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους. Δεν ευχαριστήθηκα το δίδυμο που φανταζόμουν πως θα είχε ενδιαφέρον. Δεν θεωρώ καμιά από τις δύο σπουδαία ηθοποιό αλλά περίμενα να "δένουν" καλύτερα μέσα στην 1 και μισή ώρα της ταινίας.

Μια μέτρια ταινία, χάρμα οφθαλμών εξ'αιτίας των πρωταγωνιστριών, για να περάσει κανείς ένα ευχάριστο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου