Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Akira Project


Οι περισσότεροι που βλέπουν και ασχολούνται με τα Γιαπωνέζικα anime σίγουρα θα ξέρουν για την ταινία Akira. Το σχέδιο του, το animation, η ιστορία του και οι σκηνές του εντυπωσίασαν κοινό και κριτικούς. Ήταν η πρώτη μεγάλη ταινία anime και βγήκε στους κινηματογράφους το 1988. Χαρακτηριστικό είναι πως τα αδέλφια Wachowski επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα Γιαπωνέζικα anime και φυσικά από την ταινία Akira για την τριλογία The Matrix.

H fan base της ταινίας από το 1988 μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει πολύ με αποτέλεσμα κάποιοι από τους fans να θέλουν να αναπαράγουν την animated ταινία με ζωντανούς ηθοποιούς. Κάπως έτσι ξεκίνησε το Akira Project.

Το Akira Project όμως δεν έχει να κάνει με την ταινία. Έχει να κάνει μόνο με το trailer. Χρησιμοποίησαν την σύγχρονη και αμφιλεγόμενη για πολλούς μέθοδο του crowdfunding για την χρηματοδότηση του trailer και δούλεψαν αρκετά άτομα αφιλοκερδώς σε διαφορετικά σημεία της γης.

Δυστυχώς όμως πρόκειται μόνο για ένα απλό trailer και όχι την ταινία (ίσως να υπάρχουν και νομικά εμπόδια). Είναι γνωστό πως το hollywood εδώ και μερικά χρόνια δουλεύει σε μια Live Action εκδοχή του Akira...όμως είναι hollywood...και φοβάμαι πως είτε θα τα κάνει μαντάρα είτε θα ακυρωθεί.

Πάντως όπως και να έχει το πράγμα αυτή τη στιγμή όλοι εμείς οι fans των anime και του Akira να δούμε για πρώτη φορά το live action trailer της ταινίας:

1 σχόλιο: