Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

NBA 2K13: Ένα RPG για φανατικούς του μπάσκετ


Την Μεγάλη Παρασκευή είχα βγει την καθιερωμένη εδώ και περίπου 6 χρόνια βόλτα στα μαγαζιά. Στο Public λοιπόν του Συντάγματος βρήκα για το XBOX360 το NBA 2K13 μόνο για 10 ευρώ. Ε, λοιπόν το αγόρασα και γυρίζοντας σπίτι ξεσκόνισα το XBOX360 μου, προσπάθησα να φορτίσω το χειριστήριο (τελικά τα έχει φτύσει η μπαταρία) και άρχισα να παίζω.

Το NBA 2K13 είναι η χαρά του φανατικού του μπάσκετ. Φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου όπως εσύ θες (για μένα είναι point guard με έμφαση στα τρίποντα) παίζεις ένα κολεγιακό all-star game και ανάλογα με τις επιδόσεις σου περνάς από συνέντευξη των ομάδων που θέλουν να σε πάρουν.

Κάθε τι που κάνεις έχει σημασία. Οι απαντήσεις σου επιδρούν στους φανς που μπορεί να έχεις, στη χημεία της ομάδας σου, σε ποια ομάδα μπορεί να σε πάρει κ.λ.π.. Το πόσο καλά παίζεις στο παιχνίδι σου δίνει SP (για τους RPGάδες XP) τα οποία μπορείς να τα μοιράσεις στα attributes ανάλογα με το τι είδους παίχτη θέλεις να φτιάξεις, να "αγοράσεις" special moves και πολλά άλλα.

Το πιο ωραίο είναι πως στους αγώνες δεν αποφασίζεις εσύ πότε θα μπεις στον αγώνα αλλά ο προπονητής σου. Σε παλιότερα παιχνίδια έφτιαχνες έναν παίχτη, τον έβαζες να παίζει 48 λεπτά, έβαζες 40 πόντους με 15% ευστοχία χωρίς να επιδρά αυτό καθόλου στον παίχτη και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο NBA 2K13 αυτό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχουν counters παντού που μετράν τα πάντα...

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ενδείκνυται για τέτοιου είδους εμπειρία αφού είναι ίσως το μοναδικό άθλημα που μπορείς να βγάλεις στατιστικά από τα πάντα. Από τότε που το άρχισα δεν έχω σταματήσει να παίζω. Δεν θέλω να παίξω τίποτε άλλο. Πραγματικό κάψιμο δηλαδή.

Το NBA 2K13 είναι το κατάλληλο παιχνίδι για τους φανατικούς του μπάσκετ και των RPG αφού είναι το μοναδικό παιχνίδι που τα συνδυάζει και τα δύο τόσο καλά.

2 σχόλια:

  1. Χε χε το ήξερα πως θα σου άρεσε το mycareer mode. Βασικά από το κείμενο σου δεν φαίνεται ότι είναι μόνο ένα από τα πολλά modes του παιχνιδιού, αλλά δικαιολογεισαι λόγω πώρωσης :-) Εγώ έχω φτιάξει ένα ντιρέκι τριποντάκια small forward και με διάλεξαν οι Suns και στο συγκεκριμένο έχω ξοδέψει κοντά στις 80 ώρες και επανέρχομαι συνέχεια όταν δεν έχω κάτι να παίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα υπόλοιπα modes είναι λίγο πολύ γνωστά. Το My Career είναι που κάνει την διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή