Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Comicdom Con 2014


Από το 2008 περίπου και μετά προσπαθώ κάθε χρόνο να πηγαίνω στην πιο σημαντική ίσως για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση για comics, την comicdom con. Κατά καιρούς έχω βρει ενδιαφέροντα comics σε πολύ καλή τιμή αλλά έχω παρακολουθήσει και τα διάφορα αφιερώματα που γίνονται όπως για παράδειγμα το αφιέρωμα στον Batman που είχε γίνει πριν 2 νομίζω χρόνια.

Στο 3 ήμερο που κρατάει συνήθως η έκθεση υπάρχουν όμορφα events, workshops και screenings που όλοι οι λάτρες της τέχνης των comics μπορούν να απολαύσουν.

Πριν 2 χρόνια μάλιστα ξεκίνησε και ο διαγωνισμός cosplay με σχετικά μεγάλη συμμετοχή και φανταχτερά κοστούμια. Δυστυχώς όμως ούτε την πρώτη αλλά ούτε και την δεύτερη φορά κατάφερα να μπω στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσω "ζωντανά". Ελπίζω φέτος να τα καταφέρω. Τα κοστούμια είναι πραγματικά όμορφα και έξυπνα. Μακάρι να είχα χρόνο, χρήμα και δημιουργικότητα ώστε να μπορούσα να πάρω κι εγώ μέρος στον διαγωνισμό...ή απλά να φόραγα την στολή μου για να κάνω την τυπική μου περιπολία στην Gotham City.

Το screening που θα ήθελα να είχα ευκαιρία να παρακολουθήσω είναι φυσικά ο Αδάμαστος αλλά δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί αφού γίνεται την Παρασκευή απόγευμα (τελικά την ταινία αυτή μάλλον θα την ξαναδώ σε DVD έτσι όπως πάει το θέμα). Είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν κατάφεραν να το δουν το χειμώνα στους κινηματογράφους να το δουν εκεί και να γνωρίσουν τον Dragar.

Τέλος πάντων προετοιμάζομαι ψυχολογικά για να περάσω όμορφα. Ένας παράδεισος από comic books, action figures, στολές και τρελαμένα geeks θα ξεφυτρώσει για 3 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Όποιος θέλει να μάθει για το πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει link παρακάτω.

http://www.comicdom-con.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου