Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Ο γιος του Μπάτμαν


Στις 22 Απριλίου η DC έβγαλε σε ψηφιακή μορφή την νέα superhero movie της, βασισμένη στην σειρά comic books του Grant Morrison και του Andy Kubert, Son of the Batman. Η σειρά αυτή κυκλοφόρησε το 2006 στην Αμερική και περίπου 2 χρόνια μετά στην Ελλάδα μεταφρασμένο από την Anubis.

Μέχρι τότε ήταν γνωστό στους φίλους του σκοτεινού ιππότη, μέσω της one-shot ιστορίας Batman: Son of the Demon, πως ο Batman και η ερωτευμένη μαζί του Talia είχαν μια ερωτική περιπέτεια μιας βραδιάς. Το αποτέλεσμα αυτής της περιπέτειας ήταν ο Damien.

Η ταινία ξεκινάει με την επίθεση του Deathstroke στο αρχηγείο της League of Assasins. Ο Deathstroke καταφέρνει σε αυτή την επίθεση να δολοφονήσει τον Ras 'al Ghul όμως όχι και να πάρει την διοίκηση της League of Assasins. Η Talia για να προφυλάξει τον γιο της τον γνωρίζει στον Batman και του τον αφήνει για να τον προφυλάξει.

Ο Damian είναι ένας εκπαιδευμένος δολοφόνος, ο Batman έχει πάρει όρκο να μην σκοτώνει και η ιστορία προσπαθεί να δώσει έμφαση σε αυτή την αντίθεση γιου - πατέρα. Λέω πως προσπαθεί αφού είναι περισσότερο action based και δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για να σε βάλει συναισθηματικά στη θέση των ηρώων.

Είναι καλά σχεδιασμένο, στο στυλ που μας έχει συνηθίσει η DC τα τελευταία χρόνια, με ικανοποιητικό animation, καλούς ηθοποιούς και αρκετά καλή μουσική. Σε γενικές γραμμές όποιος το δει θα περάσει 70 λεπτά ευχάριστα αλλά δεν θα του μείνει κάτι στο τέλος. Το προτείνω για βραδινή ταινία λίγο πριν τον ύπνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου