Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Φασισμός Α.Ε.


Οι Έλληνες του 2012 κατάφεραν να βάλουν στην ελληνική βουλή ένα νεοναζιστικό κόμμα υποστηρίζοντας πως αυτοί μόνο θα μπορούσαν να μας βγάλουν από την δεινή θέση που βρισκόμαστε και να μας κάνουν να λάμψουμε ξανά σαν έθνος. Οι καλοντυμένοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι τους ονόμασαν μόρφωμα, αντισυστημικούς  και προσπάθησαν να μας δείξουν ένα άλλο πρόσωπο των πρωταγωνιστών του κόμματος αυτού. Έτσι λοιπόν λαμπρές πρωινές εκπομπές τους πήραν συνέντευξη ή άλλες περισσότερο χιουμοριστικές τους είχαν καλεσμένους με σκοπό να μας δείξουν πόσο ανθρωπινό πρόσωπο έχει το τέρας.

Έτσι λοιπόν τώρα μπορείς να βρεις υποστηρικτές αυτού του κόμματος στη δουλειά σου, σε φιλικά σπίτια διάολε ακόμα και συγγενείς σου. Όλες αυτή η προσπάθειες να μας πείσουν για τις αγνές προθέσεις του τέρατος έχουν καρποφορήσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό που ακόμα και όταν το κράτος ήταν αναγκασμένο να φυλακίσει κάποιους από αυτούς (γιατί όταν έχεις μια δολοφονία και έναν δολοφόνο στα χέρια σου είσαι αναγκασμένος να κάνεις κάτι) υπήρξαν αντιδράσεις του τύπου "Είναι κόλπο του κράτους για να αποδυναμώσει την Χρυσή Αυγή" και άλλα τέτοια.

Με βάζαν πάντα σε υποψίες αυτές οι κινήσεις αλλά χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός αναλυτής δεν μπορούσα να δώσε μια απάντηση. Παράλληλα με αυτό με βασάνιζε μια ιστορική σύμπτωση που είχε να κάνει με τα φασιστικά κινήματα. Πως ήταν δυνατόν όταν οι μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία στη Ρωσία και το κίνημα που στην θεωρία του θα έκανε τους εργάτες να ζουν μια καλύτερη ζωή να ξεφυτρώσει ένα άλλο κίνημα τόσο γρήγορα που να ήταν τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του κομμουνισμού που να θέλει να τον πολεμήσει με κάθε μέσω.

Σίγουρα για πολλούς να είμαι γραφικός (κι εγώ το ίδιο πίστευα πριν ψάχνω τέτοιου είδους θέματα) και κάθε φορά που το λέω κάποιοι να στρέφουν τα μάτια στον ουρανό από αγανάκτηση όμως η πηγή του κακού είναι ο καπιταλισμός ή μάλλον ο διογκωμένος καπιταλισμός.

Παρακάτω υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ αρκετά διαφωτιστικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου