Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Android x86


Πρόσφατα είχα μια συζήτηση για το αν το Android μπορεί να εγκατασταθεί σε desktop PC. Είχα δει στο παρελθόν ένα video με εγκατάσταση του λειτουργικού σε Laptop. Δύο μέρες μετά από αυτή τη συζήτηση το OSarena.net ανάρτησε άρθρο σχετικό με εγκατάσταση Android σε επεξεργαστές x86.

Το Android έχει πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Το βασικότερο του χαρακτηριστικό που του δίνει αυτή τη δυνατότητα είναι ο πυρήνας του που είναι linux. Η ανοιχτή του αρχιτεκτονική μπορεί να το κάνει πολύ δυνατό για dekstop χρήση και η τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών και παιχνιδιών που υπάρχει ήδη ίσως επιφυλάσσει ένα μέλλον με desktop PCs που θα βασίζονται σε Android και touch screens.

Η δημοφιλία του Android είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των Linux διανομών και ένας απλός home user που θέλει facebook και απλά παιχνίδια για το desktop του θα το δεχθεί ευκολότερα ένα PC που τρέχει Android παρά οποιαδήποτε Linux διανομή.

Θεωρητικά οι Linux διανομές είναι για τους power user (αν και έχω ενστάσεις γι αυτό αφού έχουν γίνει τόσο εύκολες τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση που και ένας απλός user μπορεί να τις χρησιμοποιήσει) όμως το διαισθητικό UI του Android σίγουρα δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους απλούς χρήστες και ιδίως αυτούς που το έχουν μάθει με την χρήση του κινητού τους.

Το σχετικό άρθρο για την εγκατάσταση Android βρίσκεται εδώ
Η σελίδα του σχετικού project βρίσκεται εδώ

Ακολουθεί video με την εγκατάσταση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου