Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Το twitter στη Τουρκία


Εχθές έγινε χαμός στο ίντερνετ με την απαγόρευση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης του δεύτερου σε δημοφιλία social netwrok, του twitter.

Αν και δεν είμαι χρήστης του twitter η είδηση αυτή δεν μου αρέσει καθόλου. Η ελευθερία του λόγου είναι σημαντική για την μετάδοση ιδεών και οποιαδήποτε προσπάθεια απαγόρευσης της με εξοργίζει. Στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Ερντογάν να είναι στις σημαντικότερες ειδήσεις. 

Πιθανός λόγος αυτής της απαγόρευσης είναι πιθανότατα ο φόβος δημοσίευσης νέων σκανδάλων. Αυτό που με κάνει όμως να αλλάζω 666 χρώματα είναι η δήλωση Ερντογάν:


 "Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας"

Αν η Τουρκική δημοκρατία είναι η απαγόρευση social media και η φίμωση των ιδεών τότε πιστεύω πως η χρήση της λέξης δημοκρατία παύει να ισχύει. Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια τέτοια απαγόρευση.

Γεγονός πάντως είναι πως σε πολλές χώρες του κόσμου απαγορέυεται η χρήση υπηρεσιών που μπορεί να φέρει τους πολίτες μπροστά σε αποκαλύψεις που δεν συμφέρει την κάθε κυβέρνηση. Χώρες όπως η Κίνα και η Βόρεα Κορέα το κάνουν πράξη για αρκετά χρόνια τώρα. Βάζουν μπροστά ιδεώδη όπως δημοκρατία και κομμουνισμό ώστε να δημιουργούν δικτατορίες και να κρατούν το κόσμο μακριά από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών αλλά και πιθανών αποκαλύψεις σκανδάλων.

Πηγές:
http://www.insomnia.gr
http://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου