Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Στο δρόμο του οικονομικότερου....smartphone


Πριν γίνω google bitch ήμουν από τους τυχερούς που είχαν μάθει για τα προϊόντα της  Mozilla και έκανα χρήση τους καθημερινά. Όταν φυσικά η google έφτιαξε τον δικό της browser και τελειοποίησε το gmail όλα τα προϊόντα της Mozilla μπήκαν σε δεύτερη μοίρα.

Δεν ξέρω πόσοι μπορεί να γνωρίζουν για το FirefoxOS, ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά, όπως δηλαδή το Android. Η βάση και στο FirefoxOS είναι linux-kernel και φυσικά open source. Κυκλοφόρησε αν θυμάμαι καλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο.

Σήμερα λοιπόν διάβασα πως η Mozilla προσπαθεί να φτιάξει ένα κινητό (smartphone φυσικά) το οποίο θα κοστίζει 25$ και θα έχει όλες τις δυνατότητες ενός ακριβού smartphone (για λόγους ευθιξίας θα το ονομάζω από εδώ και πέρα "μοντέρνο κινητό" αφού η λέξη και μόνο smartphone μου φέρνει αναγούλα). Έτσι λοιπόν το νέο αυτό μοντέρνο κινητό θα έχει οθόνη αφής 3,5 ιντσών, bluetooth, Wi-Fi, κάμερα και ραδιόφωνο.

Πως θα τα πετύχει όλα αυτά όμως; Επίσημα έχει συνάψει μια συνεργασία με την Spreadtrum ώστε να κάνει χρήση του chipset SC8621. Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάνουν συμφωνία με το διάβολο ή μάθανε κανένα ξόρκι από τον Elminster.

Όπως και να έχει αυτά είναι καλά νέα αφού περισσότερος κόσμος θα έχει πρόσβαση σε μία τεχνολογία που για πολλούς είναι απλησίαστη εξαιτίας της υψηλής τιμής των μοντέρνων κινητών.

Παρακάτω υπάρχει ένα Review ώστε να πάρετε μια γεύση του FirefoxOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου