Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Mikeius, Μπραφ και...κωμωδία;


Την εκπομπή ΜΠΡΑΦ την είδα για πρώτη φορά πριν περίπου 1 χρόνο. Μου το σύστησε η κοπέλα μου και ενώ στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου ("τι σαπουνόπερα θα δω πάλι") τελικά γέλασα και είδα ό,τι επεισόδιο είχε βγάλει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Τα επεισόδια ήταν μικρά και αστεία αφού καυτηρίαζε με κάφρικο τρόπο τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και όχι μόνο. Φέτος λοιπόν περίμενα με ενδιαφέρον τα νέα του βίντεο ώστε αφενός να γελάσω λίγο και αφετέρου να βγάλω μέσω του λόγου του Mikeius και τα δικά μου απωθημένα.

Η σεζόν λοιπόν ξεκίνησε με ένα βίντεο που έθαβε την τηλεόραση. Δεν μπορώ να πω πως σε αυτά που είπε σε αυτό το βίντεο είχε κάπου άδικο αλλά...το θέμα ήταν ότι έφτασε στο σημείο να φτάσει να θάβει μέχρι και την εκπομπή που τον είχε φιλοξενήσει το περασμένο καλοκαίρι. Δεν στάθηκα βέβαια πολύ σε αυτό αφού το δικαιολόγησα με την λογική πως ίσως να μην είχε προγενέστερη εμπειρία στην τηλεόραση οπότε τώρα που πήρε την ψύχρα τους έθαψε.

Όμως μετά άρχισε η κωμωδία να γίνεται αηδία. Στο επόμενο βίντεο έριξε την συνηθισμένη του καφριλοκουβέντα σε έναν νεκρό που εγώ ούτε τον ήξερα ούτε με νομίζω πως θα με ενδιέφερε αν δεν τον έδειχνε ο Μικές. Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο σοκ, το πρώτο βίντεο που δεν απόλαυσα αφού έβριζε το νεκρό με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς. Εντάξει το έχει κάνει και στα προηγούμενα βίντεο όμως είναι διαφορετικό να το ακούς (και να το βλέπεις) για 3 δευτερόλεπτα και άλλο ένα ολόκληρο 5 λεπτό ή 10 λεπτό αφιερωμένο στις ύβρης εναντίων ενός νεκρού.

Μετά επιτέλους για ένα μήνα ασχολήθηκε με το θάψιμο των μεταλάδων και ενώ πήρε και εμένα η μπάλα δεν με πείραξε καθόλου αφού ήταν χιουμοριστικό και γέλασα. Άλλωστε το να μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι είναι μεγάλο θέμα.

Το τελευταίο του λοιπόν ΜΠΡΑΦ βίντεο είχε να κάνει με ένα βίντεο "που του έστειλαν" και του είπαν ότι θα φρίξει ή κάτι τέτοιο. Και αυτός δεν έφριξε και άρχισε να κράζει. Εντάξει σε κάποια από αυτά που είπε συμφωνώ κι εγώ εκεί όμως που τσίνησα ήταν με την χρήση εικόνων νεκρών παιδιών και σκυλιών. Πραγματικά αυτό το βίντεο το θεώρησε χιουμοριστικό και είπε "Ωραία, ας το ανεβάσω να γελάσουμε".

Το χειρότερο απ' όλα είναι πως το βίντεο αυτό απέσπασε πολλά Likes και θετικά σχόλια. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα πρόβατα γέλασαν με τις εικόνες που είδαν; Και φυσικά μην πεις κάποια κακία για τον Mikeius γιατί θα πέσουν τα πρόβατα να σε φάνε σαν χορταράκι του βουνού. 

Εντάξει το παλικάρι έχει τις απόψεις του που σε άλλες μπορεί να συμφωνώ και σε άλλες να διαφωνώ. Όμως εκεί που ενοχλούμε περισσότερο είναι στα πρόβατα του. Πρόσφατα ανέβηκε ένα άλλο βίντεο στο youtube από την Λίλα Σταμπούλογλου που παρωδούσε τον εθισμό μερικών ανθρώπων στο flappy bird. Εντάξει δεν ήταν και το καλύτερο βίντεο της αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο από το τελευταίο ΜΠΡΑΦ. 

Όταν λοιπόν κάποιος viewer έγραψε το παρακάτω σχόλιο: 
"Εμενα μου φανηκε αστειο παντως, haters gonna hate either way. Αμα ο uploader ελεγε "mikeius" θα ειχε 50,000 Likes :P" 

όλοι έπεσαν να τον φάνε. Και ο άνθρωπος είπε το προφανές.

Ο Mikeius φυσικά δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα δημιουργήσει έναν "λαό" προβάτων που ακόμα και την κουράδα του θα την κάνουν προσκύνημα. Δεν φταίει αυτός γι αυτό αλλά η ανθρώπινη βλακεία και η ανάγκη να βρίσκει κάποιον να ακολουθεί. O Mikeius φταίει για τα βίντεο χωρίς "κωμωδία" που βγάζει τελευταία και μιλάω μόνο για το ΜΠΡΑΦ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου