Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Gravity


Σήμερα είδα την ταινία Gravity. Ήταν μια από τις ταινίες που ήθελα να δω. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο George Clooney και η Sandra Bullock και η ταινία έχει να κάνει με ένα διαστημικό ατύχημα.

Καταρχήν να πω πως την ταινία καλό θα ήταν να την δει κάποιος στον κινηματογράφο ή σε ένα πολύ καλό home theatre με 3D οθόνη. Έχει αρκετά εφέ που πιστεύω θα έδειχναν πολύ καλά σε μία 3D αίθουσα κινηματογράφου με τον ανάλογο ήχο. Όμως το ατού της ταινίας δεν είναι τα εφέ. Η ταινία ανήκει στην κατηγορία "Phone booth" και "127 ώρες". Δεν μπορώ βέβαια να την χαρακτηρίσω κλειστοφοβική αφού το setting είναι το απέραντο του διαστήματος.

Η ιστορία είναι αρκετά απλή. Επιστήμονες βρίσκονται σε έναν διαστημικό δορυφόρο, συμβαίνει ένα ατύχημα και προσπαθούν να γυρίσουν πίσω. Όμως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το άγνωστο του διαστήματος και τον φόβο να απομακρυνθείς από τη Γη τότε αρχίζει το τρέμουλο της καρδιάς σου και την αγωνία να σε καθηλώνει (ακόμα και σε μία οθόνη 22 ιντσών).

Πραγματικά η ταινία δεν έχει το τεράστιο σεναριακό βάθος όμως το όπλο της είναι το βασικότερο ένστικτο του ανθρώπου, ο φόβος. Πραγματικά όταν βάζεις τον εαυτό σου στο θέση των ηρώων της ταινίας αντιλαμβάνεσαι πως η Γη είναι πολύ μικρή σε σχέση με το άπειρο του σύμπαντος.

Τα λόγια για μια τέτοια ταινία είναι περιττά αφού πρέπει πραγματικά να την δει κάποιος για να ανταμειφθεί με τα συναισθήματα της αβεβαιότητας, του φόβου και της απεραντοσύνης του σύμπαντος.
Must watch για όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου