Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Τα 5 κορυφαία μπασκετάκια της παιδικής μας ηλικίας


Το μπάσκετ μαζί με το ποδόσφαιρο είναι για τους  Έλληνες παράδοση. Ειδικά στο μπάσκετ από το 1987 και μετά έχουμε κάνει θαύματα σε συλλογικό και  εθνικό επίπεδο. Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης μας  χάρισαν όχι μόνο μεγάλες στιγμές αλλά έβαλαν τις βάσεις για ένα γερό μπασκετικό οικοδόμημα.

Όλοι στην παιδική μας ηλικία παίζαμε μπάσκετ. Κάποιοι μάλιστα τόσο πολύ που ακόμα και στο σπίτι θέλαμε να παίζουμε μπάσκετ...έτσι στραφήκαμε στα "μπασκετάκια" των video games. Σ αυτό λοιπόν το video Θα δούμε τα πέντε καλύτερα μπασκετάκια της παιδικής μας ηλικίας. Γιατί πέντε? Επειδή είναι το 5ο επεισόδιο, επειδή  κάθε ομάδα μπάσκετ παίζει με πέντε παίχτες μέσα στο γήπεδο και επειδή μ αρέσει να κάνω τη ζωή μου δύσκολη.

Πάμε λοιπόν:

Νούμερο 5: Celtics vs Lakers για MS DOS
Οι ομηρικές μάχες του Bird με τον Magic μεταφέρθηκαν στο DOS με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να μην σου  έδινε την δυνατότητα να παίξεις μια ολόκληρη σεζόν όμως είναι γνωστό πως η regular season δεν έχει την ένταση και την δυναμική των Play-offs. Στο παιχνίδι
θα βρει κανείς μεγάλους αστέρες όπως Magic,Bird, Jabbar αλλά και Jordan. Αν και το παιχνίδι δεν είχε θεϊκά γραφικά και οι ήχοι του περιοριζόνταν σε μερικά bleep το κατατάσσω στο top 5 για το χαρακτηριστικό skyhook του Jabbar και τον David Rivers στο roster των Lakers.

Νούμερο 4: Tecmo NBA basketball για NES
Τι είπα για το Celtics Εναντίων Lakers? Δεν έχει Regular season? Ε το  Tecmo NBA basketball έχει και regular season, και play-offs και όλους τους παιχταράδες. Πολύ καλά γραφικά χαρούμενη μουσικούλα κατά την διάρκεια του  αγώνα και έναν διαιτητή που έχει καταπιεί την σφυρίχτρα του.

Νούμερο 3: Run n Gun για Arcade
Εντάξει φτάνει με τα simulation...πάμε και σε κάτι πιο arcade.
Run and Gun. Ο τίτλος του παιχνιδιού τα λέει όλα. Εντάξει δεν θα βρείτε Jordan, Bird, Magic αλλά το γρήγορο gameplay του παιχνιδιού μαζί με τα πολύ καλά γραφικά χαρίζουν κλασική arcade διασκέδαση και κάνουν τις τσέπες σας πολύ ελαφρύτερες.

Νούμερο 2: ΝΒΑ Live 95 για SNES, Mega Drive και PC
Tο πρώτο NBA Live. Αυτό που άνοιξε το δρόμο για τους μετέπειτα 3d τίτλους, τo franchise mode, τις Legend teams, το create player και τις custom teams. Σίγουρα είναι το χειρότερο απ' ολα τα NBA Live αλλά χωρίς αυτό δεν θα είχαμε την συνέχεια τους.

Νούμερα 1: ΝΒΑ JAM για Arcade
Εντάξει...νούμερο 1...πρέπει να το σχολιάσω δηλαδή?  Το παιχνίδι που μας έμαθε το boom shakalaka  και το he's on fire.  Άπειρα νομίσματα χαμένα στο Arcade, μεγάλες κόντρες με τον ξάδελφο μου στο Mega Drive και η διασκέδαση στο κόκκινο.  Το καλύτερο και πιο διασκεδαστικό μπασκετάκι όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου